tirsdag 2. februar 2010

Pemba

Øygruppen Zanzibar består av de to øyene Pemba og Unguja og en rekke småøyer. Pemba ligger ca 8 mil nordøst for Unguja, som vi til daglig kaller Zanzibar. Pemba er litt mindre enn Unguja og er mer bakkete. Arabiske sjøfarere kjente Pemba som 'El Huthera', (den Grønne), på grunn av den frodige og grønne vegetasjonen. Det er flere naturlige skoger enn på Unguja, og det dyrkes også mer nellik her enn på den litt større naboøya.

Denne helga har vi vært på Manta Resort på Pemba. Vi reiste med det 12-passasjerers lille ruteflyet, som gikk videre til Tanga på fastlandet. Det var visst bare vi og et par til som gikk av på Pemba denne gangen. Fra flyplassen kjørte vi 1 ½ time til nordspissen av øya, og sjåføren sa fra med en gang at det var en halv time med dårlig vei. Mye av denne vegen gikk i svinger og over humper gjennom tett regnskog (Ngezi Forest). Gjennom Care støtter Norge prosjekter i området, og Ivar fikk en fin omvisning i skogen og landsbyene rundt.

Manta Resort var fantastisk! Vi badet og badet, spiste god mat, leste, snorklet, padlet og gikk tur til fyret. De sprekeste av oss jogget om morgenene også! Det var bare åtte gjester, og vi ble stelt godt med! Fredeligere sted et par timers reise fra Dar har vi ikke funnet. Flere bilder her !

1 kommentar:

Lars N sa...

det er noen som koser seg...