onsdag 17. februar 2010

Busara 2010

Sauti za Busara (Sounds of Wisdom) er en internasjonal musikkfestival som arrangeres i Stone Town omkring andre uke i februar hvert år. I år var det 7. gang. De fleste artistene er fra Øst-Afrika. Det bruker å være fullt på hotellene, og i fjor var vi for seint med å ordne overnatting. I år hadde vi lært, og var tidlig ute, ikke minst fordi Mari Boine og hennes band holdt konsert. Festivalarrangørene hadde en ekstra utfordring i år, for Zanzibar har vært uten strøm et par måneder. Generatorene gikk hele tiden og skaffet strøm til artistene.

Festivalens hovedscene var under åpen himmel på Stone Town’s historiske Old Fort. Folk satt på gresset, og rundt omkring på området var det både boder der det ble solgt mat og drikke, samt håndverksboder. Det var livat, som vi sier. Både folk fra byen og turister hygget seg med musikk i varmt kveldsmørke. På Zanzibar er det nesten bare muslimer, og fulle folk så vi ikke.

Festivalen startet torsdag, og vi kom på fredag. Turen fra Dar gikk denne gangen i et 6 seters propellfly. Det var det fineste flyvær, og en flott tur. Vi var der til søndag formiddag og koste oss sammen med Søren, Patricia og Frederik, som reiste videre til Nungwi da vi dro hjem.

Ingen kommentarer: