lørdag 30. juli 2011

Kwaheri Tanzania!

Så er det siste dagen vår i Tanzania, og vi skal hjem for godt etter fire år. Det har vært fantstisk. Vi føler oss privilegert som har fått være her i disse årene. Vi har opplevd mye, og mye har vi skrevet om på bloggen. Den har ikke vært en dagbok, men heller en minnebok. Den skaper noen knagger som hjelper oss til å huske bedre. Vi har hatt veldig mye glede av alle besøkene fra Norge, både av familie og venner, og er veldig takknemlig for det. Blir nok noen mimrekvelder utover vinteren…

Av og til har vi selvfølgelig ønsket oss hjem, først og fremst hvis det har hendt noe med de nærmeste. Eller som de siste dagenes hendelser. Da er det ikke så lett å være så langt borte.

Vi vil savne menneskene, både norske og tanzanianske kolleger på ambassaden og alle nye venner og bekjente som har gitt oss mange opplevelser. Vi vil også savne den fantastiske naturen. Her i Dar og på Zanzibar er dette først og fremst havet med sine uendelige bølger, både på høyt og lavt vann, der vi kan bade og svømme så lenge vi vil uten å bli kalde.

Denne uka har vi mange ganger sagt: ”Ja, nå er det vel siste gangen at…” Det føles ikke slik. Jeg tror vi kommer tilbake en gang. Da vil selvfølgelig mye være forandret, for dette er et samfunn i stor og kontinuerlig forandring, men mye vil vi kjenne igjen!

Ingen kommentarer: