
Den årlige norske kultur og matfestivalen ble arrangert på fredag. Alle billetter var som i fjor utsolgt. I år var det fokusert på et av ambassadens satsingsområder: klimaforandringene. Det er veldig tørt i deler av Tanzania nå, regntiden i vår slo feil og avlingene svikter. Langvarig tørke ”utenom tur” er ikke noe nytt. Når regnet endelig kommer klarer ikke jorda ta unna, og det blir flom. Det som er sikkert er at klimaendringene kan forsterke slike tørkeperioder og føre til enda vanskeligere situasjoner for de som bor på landsbygda ( og det er jo de fleste i dette landet).
Professor Pius Yanda var invitert til å snakke om REDD- satsingen i Tanzania( REDD = Reduced Emissions from Deforestion and forest Degradation.) Dette er Ivars arbeidsområde. Det var musikk og underholdning av ”Umoja Cultural flying carpet”, som består av musikere, sangere og artister fra 11 kulturinstitusjoner i Mosambique, Zimbabve, Sør-Afrika, Tanzania, Kenya, Etiopia og Norge. Maten var økologisk i år, og var satt fram på flere lange bord i hotellhagen. Menyen var komponert av kokk Harald Berger fra kulinarisk institutt. Som ambassadøren sa, var menyen i år komponert for å vise at mat fra Norge er mer enn røkelaks! (Vi fikk for eksempel bacalao) Emmanuel N’huma, som er oppvokst på Dogodogo, et hjem for gategutter, har vært i Norge og har malt sine inntrykk. Han stilte ut sine bilder. Morsomt å se hans bilder av snø og skigåing! Vi hadde hyggelig besøk denne gangen, Tron og Inger var også med på festen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar